Pulverinfo!

Här följer en lite info om de tillskott jag och herr Palmenäs proppar i oss:
Kreatin bidrar till ökad styrka och explosiv uthållighet(två motsägande ord men bare with me!). Vid explosivt arbete såsom styrketräning, fotboll, kortdistanslöpning etc. förbrukas energi som finns lagrat i muskelcellerna i form av ATP. När ATP:n är förbrukad orkar muskeln inte mer och man får problem med mjölksyra och orken. Kreatin tillför en energireserv (ATP) i muskelcellerna som muskeln utnyttjar när tillgången på kroppseget ATP är tömt. Alltså fungerar kreatinet som en energibuffert som bevarar halten av ATP även under mycket intensiva muskelkontraktioner vilket givetvis innebär att man kan träna med högre intensitet, t ex göra fler repetitioner än utan tillskottet. Kreatintillskott ökar halten av kreatin och kreatinfosfat i musklerna på samma sätt som en kolhydrat ökar musklernas halt av glykogen. Man kan alltså göra maxprestationen under en längre tid.
Detta tas 2-4 gånger om dagen utblandat i lite vatten, smakar ingenting men blandar man inte ordentligt(Palme) så kan man få en mjölig sörja i botten.
Rent proteintillskott, varför då?
Enligt studier ger ett ökat proteinintag och minskad andel kolhydrater, dvs. ett minskat förhållande mellan kolhydrater och protein i kosten, en signifikant(läs jädrigt stor) förbättring av kroppssammansättningen. Protein ger en hög mättnadskänsla och framkallar en högre termogen effekt (högre energiförbrukning) jämfört med kolhydrater och fett. Ett högt intag sänker även insulinnivåerna (fettabsorberande hormon) och har en proteinsparande effekt på muskulaturen. Kort sagt förbättras kroppssammansättningen av ett ökat proteinintag genom en ökad förlust av kroppsfett samtidigt som de agerar muskelbesparande. Detta innebär att alla individer, även de som inte tränar, tjänar på att prioritera proteinintaget under dagen. Så käka protein!
Vi har begåvats med smaken choklad som egentligen skulle kunna fungera som substitut för Oboy om man är riktigt sugen, helt ok alltså! Detta tar vi minst en gång om dagen antingen efter träning eller i samband med lunch.
Mass Fuel är vårat sista gift i kampen mot kaninerna... förlåt. Jag menar kampen mot kunskap. Det är en blandning av snabba kolhydrater, proteiner och en del vitaminer som är vitala för en snabb återhämtning för musklerna.
"Mass Fuel är speciellt framtagen för dig som tränar hårt och vill öka maximalt i fettfri muskelmassa. En komplett produkt med en vetenskapligt framtagen sammansättning av proteiner, kolhydrater, vitaminer och mineraler och berikad med L-glutamin."
Detta dricker vi också en gång om dagen, efter eller innan träning eller som mellanmål. Smakar inte hallon(det är jordgubb), smakar mest konstgjort och efter ett hårt pass är det nästan omöjligt att få i sig det, och i vanliga fall också för den delen. Inget att rekomendera ur smaksynpunkt!
Sist men inte minst: Gröt. Simple as that. Ät gröt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0